phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!
Julkaistu 08.09.2022


Artikkelit

Smaragdinvihreä Tikkurila Vuono M442 -seinäväri syventää tilaa

Julkaistu 08.09.2022

Tikkurilan Vuoden Väri 2016 ja Tunne väri -kokoelmaan kuuluva Tikkurila Vuono M442 -väri pitää pintansa edelleen! Se on yksi Tikkurilan suosituimpia sävyjä edelleenkin. Rohkea mutta harmoninen vihreä väri näkyy hyvin vahvasti mm. seinäväreissä, sohvissa ja matoissa eikä turhaan, sillä onhan tämä upea! Smaragdinvihreä on aavistuksen vaaleampi sekä salaperäisempi kuin metsänvihreä Tikkurilan Color Now 2021 -kartaston seinäväri N378 Ficus. Vuono M442 -väri on saanut innostuksensa ekologisesta elämäntavasta ollen skandinaavisen maanläheinen ja kotoisa. Sen kaveriksi sopii vaaleat puun sävyt kalusteissa ja myös lattioissa, kuten alta näet, kun paritimme sen suosituimpien lattioidemme kanssa!

Tikkurila Vuono M442 ja luonnonläheiset lattiat

Ohra ja vuono

Yllä: OHRA-vinyylilankku ja Tikkurila Vuono M442 -seinäväri valkoisella jalkalistalla ovat skandikotiin täydellisesti sopiva yhdistelmä. Heleä, vaalean tammen sävyinen lattia on saanut inspiraationsa vaaleasta tuulessa tanssivasta ohrapellosta. Kauniin lämmön takia se on suosittu sisustusvaihtoehto lattiaksi.

Hienostuneessa lattiassa näkyy esikuvana aidon tammen pintakuviointia, johon on valittu vain parhaat select-lajitelman jalopuut. Sävyvaihteluita on jonkin verran elävöittämässä lattian pintaa. Yhdistä sisustuksessa nämä kaksi kaunista pintaa esimerkiksi mustaan, valkoiseen ja esimerkiksi vihreän vastavärin punaisen kanssa.

Puuteri ja Vuono

Aavistuksen OHRA-vinyylilankkua lämpöisyydeltään viileämpi ja vaaleampi PUUTERI-vinyylilankku (yllä) on entistä seesteisempi kokonaisuudeltaan Tikkurila Vuono M442 -seinävärin kanssa. Rauhallinen tammiparketin tyylinen pintakuviointi ja vinyylilankun tuntuma askeltaessa takaavat tilaan harmoniaa. Tiesitkö, että PUUTERI on yksi suosituimpia vinyylilankkujamme myös senkin takia, että siinä on hiljainen ja huippukestävä SilentTECH-rakenne?

Vaaleasta PUUTERI-lattiasta saa kaivettua esiin pelkän sisustuksen sekä seinävärien avulla lämpöisempiä tai viileämpiä sävyjä. Neutraalissa ympäristössään se on hieman lämmin olematta kuitenkaan punertava.

Vilja ja Vuono

Klassinen VILJA-vinyylilankku (yllä) on vaaleiden, parkettimaisten vinyylilattioidemme lämpimimpiä vaihtoehtoja. Sen vaalea oranssisuus muodostaa lattian sävystä hyvin kylläisen ja päästää yksityiskohtaiset pintakuvioinnit esiin upeasti! VILJA on yllä mainittuihin PUUTERI- ja OHRA-malleihin nähden tummempi ja värikylläisempi vaihtoehto ja muistuttaa klassista vaaleaa tammiparkettia.

Näemme tämän VILJA-lattian ja Vuono-seinävärin upeuden sisustettuna 70-lukulaiseen tyyliin teräväkulmaisten nahkanojatuolien, oranssin, sinapinkeltaisen ja ruskean kankaan kera yhdistettynä lämpöiseen kalustukseen. Räväkkää kuosimerta unohtamatta!

Hirsi ja Vuono

Rustiikkisen HIRSI-vinyylilankun (yllä) pinta on kuin aidon tammilattian upeat oksankohdat ja puunsyyt, jotka herättävät tilan kuin tilan eloon. Isona pintana kuviointi on hyvin rustiikkisen eläväinen, mutta silti sävymaailmaltaan neutraali ja helposti sisustettavissa. Tämä on varma modernin sisustajan valinta sillä rustiikkisuus lattiassa tuo rauhoittavan vastapainon moderneille keittiöille ja huonekaluille.

Rustiikkisuus on ollut lähiaikojen trendi yhdessä muiden luonnonmukaisten lattiatrendien ohella. Etenkin asuntomessukohteissa vaaleus, luonnonläheisyys ja neutraalius on näkynyt jo pidempään!

Greige-lattiaperhe nauttii Tikkurila Vuono M442 -seinäväristä

Rantahiekka ja Vuono

Yksi "greigeimmistä" eli harmaanbeigeiseen värimaailmaan taittuvista vinyylilankuistamme, RANTAHIEKKA (yllä), on näyttävä näky yhdessä smaragdinvihreän Tikkurila Vuono M442 -seinämaalin kanssa. Sen rusehtavan harmaa sävy on kauniin neutraali eikä kylmä, kuten moni harmaa lattia on isona pintana. Kuviointi on hillitympi kuin yllä esitellyssä HIRSI-vinyylilankkussa, mutta edelleen näkyvissä ja isona pintana RANTAHIEKKA-malli on kauniin eläväinen olematta kuitenkaan liian häiritsevä.

Greige-sävy ja kuviointi pitää huolen siitä, että tämä sopii täydellisesti mm. lapsiperheisiin. Hiekka, kivet ja pöly eivät nimittäin tästä helposti erotu - eli tässäpä vinkki teille laiskoille siivoojille! Hae inspiraatiota greigeen sisustukseen.

Huvila ja Vuono

Yksi uusimpia valikoimamme malleja on HUVILA-vinyylilankku (yllä), joka on selkeästi aiemman RANTAHIEKKA-lattian serkku, mutta tummempi ja syvempi sävyltään. Se lähestyy jo savunharmaata värimaailmaa ollen hyvin yksityiskohtainen kuvioinniltaan ja tunnelmaltaan arvokas.

Tämä tammilankkuparketista ja hirsirakenteista inspiraationsa saanut lattia sopii täydellisesti yhtään valkoisen ja mustan lisäksi esimerkiksi vaalean koivun, tumman tammen ja pähkinän sävyisten kalusteiden kanssa!

Lato ja Vuono

Greigeistä vaalein, vinyylilankku LATO (yllä), on samalla greige-perheen hillityin lattia. Sen hillitty kuviointi ja perheen tasaisin sävy tuo tilaan kuin tilaan tasapainoisuutta ja toimii täydellisenä vastapainona värikkään Tikkurila Vuono M442 -seinävärin kanssa.

Kuviointi muistuttaa hyvin tarkasti tammiparkettien hienointa select-lajitelmaa, josta on valittu rauhallisimmat ja kuvioinniltaan hillityimmät tammen jalopuun palat. Mökiltä toimiston kautta kotiin, tämä lattia sopii kaikkialle!

Saaristo ja Vuono

Viimeinen greige-perheen osa, SAARISTO-vinyylilankku (yllä), on ehdottomasti greige-sävyperheen kruununjalokivi. Se on yksi suosituimmista malleistamme jo muutamankin syyn takia. SAARISTO-vinyylilankun kuviointi ja sävy on yhdistelmänä hillitty, mutta pyynsyitä vastaan piirtyy poikkinaista höyläyksen jättämää kuviointia, joka synnyttää hentoa ja harmonista ristikkoa. Katso tuotesivulta lattiasta kuvia asiakkaidemme kodeissa isoina pintoina!

Skandikoti herää eloon, kun greige-sävyinen lattia yhdistetään syvän smaragdinvihreän kanssa. Tutustu myös lattiasta tehtyyn asiakaskokemustarinaan, jossa näet lattian esiteltynä eri tiloissa.

Kelo ja Vuono

Mikäli katseesi etsii viileämpää eli neutraalin harmaata lattiavaihtoehtoa, on KELO-vinyylilankku (yllä) ehdottomasti valintasi. Sen näyttävä ja symmetrinen kuviointi lankusta toiseen tekee siitä täydellisen eteisiin, toimistotiloihin ja muihin kovassa kulutuksissa oleviin tiloihin.

Hiekka, sora, kengänjäljet ja pöly eivät tästä lattiasta helposti erotu antaen siistin vaikutelman pidempään. Näemme mustan, valkoisen, vaaleansinisen ja viileän tumman ruskea istuvan täydellisesti yhteen KELO-lattian ja Tikkurila Vuono M442 -seinävärin kanssa.

Valkoinen avartaa, tumma syventää Tikkurila Vuono M442 -seinäväriä

Lumihiutale ja Vuono

Kuin helmikuinen hanki, LUMIHIUTALE-vinyylilankku (yllä) on mallistomme vaalein lattia. Sen sävyä voi kuvailla jopa "puhtaaksi" raikkautensa ja valoisuutensa vuoksi. Sävyvaihtelut ovat hyvin hienovaraiset, joka tekee siitä harmonisen tilaan kuin tilaan. Mikäli rakastat vaalean lattian tuomaa tilan tuntua ja raikkautta, LUMIHIUTALE on yksi asiakkaidemme rakastetuimpia lattioita.

Pienikin tila vaikuttaa heti suuremmalta, kun tumman ja vallitsevan seinän kumppanina on valkoisen vaalea lattia. Tämä yhdistelmä on valmis mihin tilaan ja sisustukseen tahansa!

Kahvi ja Vuono

KAHVI-vinyylilankkumme (yllä) on kuin nimensä mukaisesti inspiraationsa lähde; sävyltään syvä, paahteinen ja monivivahteinen. Sen herättää eloon vaaleat ja tummat puunsyynkuvioinnit, jotka tekevät pinnasta hyvin aidon näköisen.

Tummanruskea yhdistettynä ekologisuudesta inspiraationsa saaneeseen Tikkurila Vuono M442 -seinäväriin tuo mieleen hyvin luonnonläheisen, harmonisen ja skandinaavisen tilan. Sävyjen tummuusasteikon takia tunnelma on ehkä ripauksen maskuliininen. Siksi muiden kalusteiden avulla voi tuoda tarvittaessa vaaleutta tilaan. Mitä olet mieltä, eikö KAHVI-vinyylilankku ja Vuono M442 sopisikin täydellisesti niin kotiin, toimistoon kuin mökillekin?

Kokeile itse ja ihastu

Ennen lattian valintaa suosittelemme jokaiselle mallipalan tilaamista ja sen avulla väripaletin miettimistä. Mallipalapalvelumme kautta saat alennuskoodilla neljä mallipalaa valitsemastasi lattiasta.

Voimme myös ylpeinä esitellä jatkuvasti karttuvaa asiakaskuvapankkiamme, jonka kautta löydät esimerkkikuvia lattioistamme käytössä esimerkiksi kodeissa, toimistoissa ja mökeillä! Mikäli pohdit vielä esimerkiksi vinyylilattian ja parketin välillä, suosittelemme lukemaan suuren vertailumme lattiamateriaaleista.