Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Syksyn sävyt
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Julkaistu 22.07.2024


Vinyylilattia ja listat: Miksi jalkalista kannattaa asentaa?

Julkaistu 22.07.2024

Lattiaremontin ja tai muun pintaremontin viimeistelyssä listat näyttelevät merkittävää roolia. Kattolistat, peitelistat, saumalistat, kynnykset ja jalkalistat antavat tilalle kauniin loppusilauksen. Usein vasta listojen asentamisen jälkeen huomaakin, kuinka paljon valmiimmalta lopputulos niiden kanssa näyttää. Kauniin ulkonäön lisäksi listoilla on kuitenkin myös käytännön hyötyjä. Tässä blogiartikkelissa käsittelemme erityisesti jalkalistaa ja sitä, miksi niiden hankkiminen kannattaa.

Myös omaan listavalikoimaamme kuuluu kauniita jalkalistoja eri leveyksissä, sävyissä ja tyyleissä. Voit siis napata listat kätevästi samasta paikasta lattianhankinnan yhteydessä! Olemme myös aina valmiita auttamaan sopivien jalkalistojen listojen valinnassa. Ota siis halutessasi rohkeasti yhteyttä lattiamestareihimme.

Miksi jalkalistoja kannattaa käyttää?

Viimeistellyn näköinen lopputulos

Jalkalistat täydentävät vinyylilattian ilmeen tyylikkäästi. Ne peittävät lattian ja seinän väliset epätasaisuudet sekä lattialautojen päät. Vinyylilattian kauniit värit ja tekstuurit saavat samalla täydellisen kehystyksen, joka yhtenäistää huoneen sisustusta. Lattian ja seinän välinen lista myös pehmentää pintojen välistä rajaa ja antaa kokonaisuudesta laadukkaan vaikutelman.

Jalkalista suojaa seinää ja lattiaa

Jalkalistat suojaavat seinää ehkäisten kolhujen ja naarmujen syntymistä. Esimerkiksi imuroinnin tai huonekalujen siirtelyn yhteydessä kolhuja syntyy helposti ajan kuluessa seinän alareunaan. Jalkalistat myös ehkäisevät lian ja pölyn kertymistä vaikeasti siivottaviin rakoihin, pitäen lattian ja seinän välisen rajapinnan siistinä ja käytännöllisenä. Näin puhtaanapitokin sujuu paljon helpommin.


Liikuntavarat piiloon

Vinyylilattian asennuksessa jätetään aina pieni rako lattian ja seinän väliin materiaalin pienen elämisen ja liikkumisen vuoksi. Jalkalistat peittävät tämän liikuntaraon huomaamattomasti, varmistaen yhtenäisen ja siistin ulkonäön. Liikuntavaran jättäminen on tärkeää, sillä se estää lattian nousemisen tai vääntymisen materiaalien laajentuessa ja kutistuessa lämpötilan ja ilmankosteuden vaihteluiden mukana.

Monipuoliset valintamahdollisuudet

Jalkalistoja on tarjolla erilaisissa materiaaleissa, väreissä ja muotoiluissa, mikä mahdollistaa niiden sovittamisen yhteen vinyylilattian ja muun sisustuksen ilmeen kanssa. Voit valita minimalistiset listat, kuten Listatalon kapean pelkistetyt listat, moderniin sisustukseen tai koristeellisempia vaihtoehtoja, kuten Siparilan Kumpu-jalkalistat, perinteisempään tyyliin. Näin saat koko lattiapinnan sointumaan tilan tunnelmaan täydellisesti.

Helppo asennus

Nykyaikaiset jalkalistat on suunniteltu helposti asennettaviksi, ja asennustapoja on useita riippuen seinän ja lattian materiaalista. Tarvittaessa listat voidaan irrottaa ja asentaa uudelleen esimerkiksi seinien maalaamisen yhteydessä. Jalkalistat kiinnitetään seinään lattian tasolle, mutta niitä ei saa painaa lattiaa vasten, jotta uivaksi asennettu lattia toimii kuten sen kuuluukin.

Vaikka jalkalistojen käyttö ei ole pakollista, ne parantavat lattian ulkonäköä, käytännöllisyyttä ja kestävyyttä suojaten lattiaa. Oikein valittu jalkalista viimeistelee lattian tyylikkäästi oman makusi ja tilan sisustuksen mukaisesti. Suosittelemme asentamaan jalkalistat aina uuden lattian asennuksen yhteydessä.