Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Black Month
Kovapuulattiat

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Julkaistu 13.12.2023


Lattialämmitys ja vinyylilattia: voiko nämä kaksi yhdistää?

Julkaistu 13.12.2023

Vinyylilattia tarjoaa lukemattomia etuja niin ulkonäöllisesti kuin teknisiltä ominaisuuksiltaan. Käytännöllisyyden, kestävyyden ja kauniin sävyskaalan ohella yksi suurimmista käyttömukavuuteen vaikuttavista seikoista on sen lämpöisyys jalkojen alla. Kädellä koetettaessa tai jalkapohjia vasten lattia ei kalkkikiveä sisältävästä rungostaan huolimatta tunnu kylmältä, kuten esimerkiksi kivi- tai laattalattialla on tapana.

Lattialämmitys lisää mukavuutta

Vaikka vinyylilattia itsessään ei siis tarvitse lisäkseen lämmönlähdettä, on lattialämmitys monen mielestä kuitenkin esimerkiksi Suomen kylmää ja pitkää talvikautta ajatellen houkutteleva valinta. Erityisesti uudemmissa kohteissa lattialämmitys onkin suosittu vaihtoehto muissakin asuintiloissa kuin kylpyhuoneessa tai pesutiloissa.



Lattialämmityksen yksi parhaista puolista on lämmön jakautuminen tasaisesti koko huonealalle. Sen kanssa on myös helppoa säädellä asuintilojen lämpötilaa ylipäätään. Sisustajan näkökulmasta lattialämmitys on myös kaikessa näkymättömyydessään esteettinen ratkaisu kotiin, johon ei toivota esimerkiksi seiniin kiinnitettyjä lämpöpattereita.

Sopivatko vinyylilattia ja lattialämmitys yhteen?

Lattialämmitysjärjestelmän voi asentaa vinyylilattian alle, ja ne toimivat yhdessä loistavasti. Lämmityksen pitää kuitenkin olla oikealla tavalla asennettu ja lattianpäällysteen valmistajan määrittämien ohjeiden mukaan kyseiselle lattialle soveltuva.

Esimerkiksi Vinyylilattiakaupan valikoiman vinyylilattioita tulee asentaa ainoastaan aluslattiaan upotetun lattialämmityksen päälle. Lämmitysjärjestelmä voi olla joko sähköinen tai vesikiertoinen.

Markkinoilla on myös erilaisia muita lattialämmitysjärjestelmiä, kuten lämmityslevyjä. Lattialämmityslevyt asennetaan aluslattian, joko tasoitteen tai vaikkapa puisen lattiarakenteen, päälle, eivät siis sovellu yhdistettäväksi vinyylilattian kanssa.



Varo liian suuria lämpötilanvaihteluita

Vinyylilattiakaupan kivikomposiittirunkoinen vinyylilattia kestää PVC-runkoista hieman paremmin äkillisiäkin lämpötilan muutoksia, mutta siitä huolimatta lattia on yhteensopiva juuri matalalämpöisen lattialämmityksen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että vinyylilattian kosketuslämpötilan tulee olla korkeintaan 27 °C. Muista tarkistaa aina oman lattiasi valmistajan tai maahantuojan laatimasta ohjeistuksesta tarkat, omaa tuotettasi koskevat tiedot. Lisää vinyylilattiamme runkomateriaalista pääset lukemaan täältä.

Vinyylilattia elää suhteellisen vähän lämpötilavaihteluiden tai esimerkiksi suhteellisen ilmankosteuden muutosten mukana. Luonnonmateriaalina vaikkapa parketti ja muut puulattiat reagoivat ympäristön muutoksiin huomattavasti helpommin. Kuitenkin muutokset myös vinyylilattian asettumisessa ovat mahdollisia, minkä vuoksi Vinyylilattiakaupan vinyylilattioiden kanssa suurin sallittu muutos lattialämmityksen lämpötilassa vuorokauden aikana on 5 °C suuntaan tai toiseen.

Kokonaisuutena vinyylilattia on lämmin ja todella mukava valinta sellaisenaan, mutta monen mielestä lattialämmityksen lisääminen nostaa kodin mukavuuden uudelle tasolle. Lattialämmitysjärjestelmän sekä laadukkaan vinyylilattian yhdistelmä takaavat kodin, jossa saat kävellä paljain jaloin miellyttävän lämpimässä ympäristössä, ja samalla se tarjoaa tehokkaan, helposti säädeltävän ja huomaamattoman lämmönlähteen koko tilaan vuoden ympäri. Muutaman teknisen seikan huomioimalla ja ohjeistuksia noudattamalla nautit viihtyisästä kodista ja kauniista lattiapinnasta pitkään!


 Lähetä WhatsApp-viesti