Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Syksyn sävyt
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Julkaistu 15.07.2024


Tilasuunnittelija apuna lattian valinnassa

Julkaistu 15.07.2024

Onko lattioita mahdollista vertailla ja testailla verkossa? – nyt on! Verkkosivuiltamme löytyy nyt uusi Tilasuunnittelija-ohjelma, joka mahdollistaa monien vinyyli- ja kovapuulattioiden vertailun virtuaalisesti joko itse kuvaamassasi huoneessa tai ohjelman tarjoamassa esimerkkihuoneessa.

Tilasuunnittelija löytyy verkkosivujemme yläreunan valikkonauhasta tai mobiiliversiossa vasempaan reunaan avautuvasta valikosta. Pääset suoraan Tilasuunnittelijaan myös monien yksittäisten tuotteiden tuotesivulta klikkaamalla oranssia Katso tätä omassa huoneessani -painiketta.


Ohjelma aukeaa suoraan sivuillamme, joten sinun ei tarvitse ladata sitä erikseen. Heti aluksi pääset valitsemaan, haluatko lisätä kuvan omasta huoneestasi, vai käytätkö yhtä muutamista demohuonevaihtoehdoista. 

Parhaan käsityksen saadaksesi suosittelemme lisäämään kuvan siististä huoneesta, jonka lattia-ala on tyhjä ylimääräisistä tavaroista. Kuten tämän postauksen kuvistakin huomaa, lattian sävyjen erot hahmottaa selkeämmin laajasta, hieman kauempaa otetusta kuvasta kuin yhteen kohtaan keskittyvästä lähikuvasta. Voit halutessasi kokeilla useampiakin eri kuvia ja kuvakulmia löytääksesi parhaan vaihtoehdon.


Yllä olevassa kuvassa vasemmalla näkyy alkuperäinen kuva, jossa lattiaa koristaa Niittyvilla-sävyinen vinyylilankku. Oikealla on Tilasuunnittelijalla virtuaalisesti testattu alustaan liimattava Dallas Oak -vinyylilankku

Kuvan ladattuasi pääset vertailemaan lattioita vaihtamalla sävystä toiseen, jolloin kukin valitsemasi sävy tulee näkyviin lataamaasi kuvaan. Voit myös verrata kahta lattiasävyä rinnakkain samanaikaisesti. Lisäsimme Tilasuunnittelijaan myös muutamia hyödyllisiä suodattimia tulosten lajittelemiseksi: voit esimerkiksi valita tarkasteluun ainoastaan Classic-mallistoon kuuluvat, toivomasi sävymaailmaan kuuluvat lattiat.

Jos löydät uuden kiinnostavan vaihtoehdon, voit avata Tilasuunnittelijasta suoraan kyseisen tuotteen oman sivun, josta löytyvät sen hinta, tarkempi kuvaus ja tekniset tiedot.

Yllä olevassa kuvassa Tilasuunnittelijalla on sovitettu vinyylilankun tilalle kauniin eläväpintaista Autuus-vinyylilaattaa.

Tilasuunnittelija ei korvaa mallipalaa

Suunnitteluohjelma ei kuitenkaan valitettavasti pysty ratkaisemaan yhtä suurta haastetta lattian valinnassa: kaikki sävyt näyttävät hieman erilaiselta eri kuvissa, valoissa ja eri näytöiltä tarkasteltaessa. Tämän ongelman ratkaisemiseksi suosittelemme aina tilaamaan potentiaalisista lattiasävyistä myös mallipalat.

Mallipalat toimitetaan lähimpään postin toimipisteeseen muutamassa päivässä, jonka jälkeen voit rauhassa etsiä sopivan sävyn juuri siellä, mihin olet etsimässä lattiaa. Esimerkiksi valon sävy ja suunta vaikuttavat siihen, millaiselta lattia näyttää omassa kohteessasi, joten paikan päällä lattiasta saa aina parhaan käsityksen. Samalla tutustut kätevästi materiaaliin, askeläänieristeeseen, lattian tekstuuriin ja sen tuntumaan.

Toki mallipalakin on aina tuurin mukaan joko tummempi tai vaaleampi osa lankusta ja siksi aina myös suuntaa antava. Yhdessä Tilasuunnittelija ja mallipala kuitenkin tekevät kokonaisuuden hahmottamisesta huomattavasti pelkkiä verkkokauppakuvia selkeämpää, ja pääset lattiakaupoille varmoin mielin välttäen kalliita hutiostoksia.