Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Syksyn sävyt
Kovapuulattiat

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Julkaistu 27.08.2024


Yleinen arvonlisäverokanta nousee syyskuusta alkaen – mikä muuttuu?

Julkaistu 27.08.2024

Kuukauden vaihtuessa elokuusta syyskuulle arvonlisäverotuksen yleinen verokanta nousee. Aikaisemmin tuttu 24 %:n arvonlisävero onkin siis seuraavasta viikosta alkaen 25,5 %. Alv-prosentin muutos koskee luonnollisesti myös Vinyylilattiakaupan valikoimaa, mutta muutos ei kuitenkaan heti vaikuta tuotteidemme hintaan.

Tilauksesi toimitushetki ratkaisee verokannan

Muutos tarkoittaa sitä, että meidän tulee kuun vaihteessa olla Lapuan varastollamme tarkkana siitä, kumpaa verokantaa kuhunkin tilaukseen sovelletaan. Jotta pystymme varmistamaan tilauksen käsittelyn ja laskutuksen vanhalla arvonlisäveroprosentilla, tilaus tulee toimittaa vielä elokuun puolella.

Miten verokanta määräytyy maksaessasi myöhemmin?

Huomioithan tilausta tehdessäsi, että tilaus siirtyy toimitukseen vasta hyväksytyn maksusuorituksen jälkeen. Voit kuitenkin halutessasi hyödyntää myös kattavaa maksutapavalikoimaamme – osa- ja erämaksamisessa sovelletaan nimittäin vanhaa 24 %:n verokantaa koko maksusuunnitelman ajan, jos tilaus ja toimitus tapahtuvat ajoissa elokuun puolella.

Tilauksesi kanssa kassalle siirtyessäsi valittavanasi näkyvät kaikki maksutapamme, kuten OP Tililuotto, joka tarjoaa kätevästi 30 päivää täysin korotonta maksuaikaa. Ajoissa tilatessasi tilauksesi siis toimitetaan vielä elokuussa, mutta maksat tilauksen vasta vastaanotettuasi sen, ja siitä huolimatta hinnassa sovelletaan matalampaa verokantaa.

Halutessasi OP Tililuoton avulla voit pilkkoa maksut myös sopiviin pienempiin eriin ja maksaa omassa tahdissasi. Kaikki käytössäsi olevat maksutavat löydät Maksutapasivultamme.

Onko tuotteiden hintaan luvassa muutoksia?

Varsinaisesti arvonlisäverokannan nousu ei näy tuotteidemme hinnassa heti kuukauden vaihtuessa. Meille on kuitenkin tärkeää pitää valikoimamme ajan tasalla ja kehittää jo olemassa olevia tuotteita entisestään. Voimme siis paljastaa, että uudistuksia on luvassa lähitulevaisuudessa, ja muutos tulee näkyviin myös tuotehinnoittelussa asteittain. Nyt on siis otollisin hetki sekä hyödyntää vanha arvonlisäverokanta että varmistaa nykyisen malliston edullisempi hinta!