Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Syksyn sävyt
Kovapuulattiat

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Julkaistu 26.07.2024


Vinyylilattia ja kesämökki: Saako vinyylilattian asentaa mökille?

Julkaistu 26.07.2024

Meiltä kysytään usein erilaisista kohteista ja siitä, mihin vinyylilattian saa asentaa ja miten se kestää erilaisissa olosuhteissa. Yksi yleisimmistä tällaisista kyselyistä koskee kesämökkiä. Kevään tullessa ja läpi kesäkauden moni käyttää lomakautta ja lämpimämpiä kelejä hyväkseen, ja laittaa mökin lattian uusiksi. 

Lyhyesti sanottuna vinyylilattian voi kyllä omalla vastuulla asentaa mihin tahansa haluaa ja kokeilla sen kestävyyttä rajussakin olosuhteiden vaihtelussa, mutta takuuehtojen täyttämiseksi ja takuun säilyttämiseksi kannattaa olla tarkkana asennusohjeiden kanssa. Kannattaa siis pohtia ainakin seuraavia kysymyksiä:

Käytetäänkö mökkiä ympäri vuoden?

Vinyylilattialla on tietyt rajoitukset sille, kuinka suuria lämpötilan muutoksia se kestää yhden vuorokauden aikana, ja millaista lämpötilaa kohteessa tulee ylläpitää ympärivuotisesti. Jos siis mökki on syksyn viiletessä ja talvikaudella tarkoitus pitää ainoastaan peruslämmöillä odottamassa seuraavan kesän rientoja, se ei ole ollenkaan paras paikka vinyylilattialle. Jos kuitenkin mökki on kuin toinen koti niin kesällä kuin talvellakin, ja lämpötila sekä ilmankosteus pidetään aina asumiskelpoisella tasolla, saattaa vinyylilattia osoittautua oikeinkin loistavaksi valinnaksi helppoutensa ja käytännöllisyytensä vuoksi.


Millainen alusta lattialle on?

Vinyylilattia vaatii takuuehtojen täyttämiseksi kuivan, suoran, puhtaan ja tasaisen alustan, jossa suurin sallittu poikkeama kahden metrin matkalla on vain 2 millimetriä. Aluslattiaksi kelpaavat monet eri materiaalit, kunhan alusta on mahdollista tasoittaa tai tasaisuusvaatimukset täyttyvät muuten. Liian epätasainen aluslattia saattaa saada lattialankut vääntyilemään ja jopa lankkuja toisissaan kiinni pitävät pontit rikkoutumaan.

Jos kriteerit kestävälle asennukselle ja olosuhteiden pitämiselle lattian kannalta suotuisana täyttyvät, vinyylilattia palvelee hyvin vapaa-ajan asunnon asukkaita. Se kestää kosteutta, lemmikkien kynsiä, lasten leikkejä ja muuta kulutusta hyvin, ja lattian puhtaanapito sujuu helposti vähäisilläkin välineillä. Vinyylilattia ei pelästy kaatuvia mehulaseja tai eteisen kurasaappaita.

Kaiken kaikkiaan vinyylilattian soveltuvuus mökkiympäristöön riippuu siis pitkälti siitä, onko kyse ainoastaan kesäaikaan käytettävästä ja talvin hyvinkin viileänä pidettävästä kohteesta, vai onko mökki enemmän ympärivuotisen kakkoskodin kaltainen, jossa nykyaikaiset mukavuudet huolehtivat mahdollisimman tasaisesta lämpötilasta ja muista olosuhteista vuodenajasta riippumatta. Tarkemmat vinyylilattian takuuehdot löydät asennusohjeistamme, ja lisätietoja voit aina halutessasi kysyä lattiamestareiltamme.


 Lähetä WhatsApp-viesti